Aikido voor Jeugd & Kinderen

 

Brunssum neemt deel aan Jeugdsportfonds Limburg
Brunssum sluit per 1 januari 2017 aan bij het Jeugdsportfonds Limburg.

Het Jeugdsportfonds is een fonds dat kinderen laat sporten, voor wie dat anders financieel niet haalbaar is.

Meer info hierover Klik hier:


Aikido is een zelfverdedigingskunst die zich richt op het gebruik van lichaamsgewicht en balans om een aanvaller te neutraliseren. Het is een geweldige manier voor kinderen om hun zelfvertrouwen, discipline en coördinatie te vergroten. Hier zijn 10 voordelen voor kinderen om met Aikido te beginnen:

Zelfvertrouwen
Aikido kan kinderen helpen om hun zelfvertrouwen te vergroten door ze te leren hoe ze zichzelf kunnen verdedigen. Het leert ze ook om assertief te zijn en voor zichzelf op te komen.

Discipline
Aikido vereist discipline en focus. Kinderen moeten leren hoe ze zich moeten concentreren en hun aandacht erbij kunnen houden. Dit kan ze helpen in andere aspecten van hun leven, zoals school en huiswerk.

Coördinatie
Aikido vereist een goede coördinatie van lichaam en geest. Kinderen moeten leren hoe ze hun lichaam moeten bewegen in een vloeiende beweging. Dit kan ze helpen bij andere sporten en activiteiten, zoals dansen en gymnastiek.

Respect
Aikido is gebaseerd op het principe van respect voor anderen. Kinderen leren hoe ze met respect moeten omgaan met hun partner, zowel op als naast de mat. Dit kan ze helpen om zich respectvol te gedragen tegenover iedereen, zowel binnen als buiten de dojos.

Samenwerking
Aikido is een partnersport. Kinderen moeten leren hoe ze samenwerken met hun partner om een techniek uit te voeren. Dit kan ze helpen om beter te leren samenwerken met anderen in andere situaties, zoals op school en op het werk.

Focus
Aikido vereist focus en concentratie. Kinderen moeten leren hoe ze zich moeten concentreren op het moment en niet afgeleid worden door hun gedachten. Dit kan ze helpen om beter te leren presteren op school en in andere aspecten van hun leven.

Bewegingsvaardigheden
Aikido is een dynamische sport die kinderen helpt om hun bewegingsvaardigheden te verbeteren. Het leert ze hoe ze hun lichaam moeten bewegen in een vloeiende beweging. Dit kan ze helpen om gezonder en fitter te worden.

Sociale vaardigheden
Aikido is een geweldige manier voor kinderen om nieuwe vrienden te maken. Het is een sociale activiteit die kinderen in contact brengt met andere kinderen met dezelfde interesses.

Ontspanning
Aikido kan kinderen helpen om te ontspannen en stress te verminderen. Het is een rustige en meditatieve activiteit die kinderen kan helpen om hun geest en lichaam tot rust te brengen.

Vermaak
Aikido is een leuke en spannende sport die kinderen kan helpen om fit te worden en plezier te hebben. Het is een geweldige manier voor kinderen om hun lichaam en geest te trainen.
Als je op zoek bent naar een geweldige manier om je kind te helpen zich te ontwikkelen, is Aikido een geweldige optie. Het kan je kind helpen om zelfverzekerder, disciplineerder, coördineerder en respectvoller te worden.


Onze dojo heeft twee kinder aikido groepen van 5 jaar tot 12 jaar en van 12 jaar tot 16 jaar.

 

 

Lestijden 

Jeugd vanaf 5 jaar

Dinsdag              18:30 uur tot 19:30 uur

Donderdag         18:30 uur tot 19:30 uur